top of page
 • Forfatterens bildeGrete Renate Asbjørnsen

Skap din oase av ro, harmoni og hvile

Oppdatert: 2. jul. 2023

I en travel og hektisk hverdag kan hjemmet vårt være en oase av ro, harmoni og hvile.

Et interiør som fremmer avslapping og velvære kan gi en fin balanse til til det stressende hverdagslivet mange kjenner på i dag.Under vil du finne noen tips som kan gi rom den avslappende atmosfæren men først skal du stille deg disse spørsmålene:

 • Når slapper du av?

 • Hvor slapper du av?

 • Når du har det bra, hva er du omgitt med da?

 • Er det et sted du kjenner du slapper mer av? Hvordan er dette stedet?

 • Hvilke farger er det du trekkes mot?

 • Hvordan ønsker du å ha det inni deg når du er hjemme? Ønsker du ro, glede, avslapping, energi eller noe annet?

 • Hva skal til for at du slapper av hjemme?


Se om du finner svaret på noen av disse spørsmålene. Deretter skaper du deg et sted i hjemmet ditt som vil gi deg det du trenger. Det trenger ikke være dyrt og du trenger ikke løpe ut å handle. Tvert i mot. det trenger ikke være en mega oppussing. Det kan være små justeringer som vil gi deg den opplevelsen. Husk på at hva som gir oss gode følelser er individuelt, du må finne det som er rett for deg.


Man trenger ikke å ha avslapping og ro i hele huset. Det kan kanskje holde med et koselig hjørne. Lag et lite område dedikert til avslapning og ro. Dette kan være en lesesone med en komfortabel stol, en kurv med pledd og noen bøker, eller en meditasjonshjørne med myke puter og en lys som lukter av svak lavendel.


Her er noen ideer til hvordan du kan skape et interiør som innbyr til avslapping og ro:

 1. Fargevalg: Velg farger som fremmer en følelse av ro og avslapning. Naturlige og dempede farger som nøytrale gråtoner, myke blå nyanser, beroligende grønt eller varme jordtoner kan være gode valg.

 2. Naturlige materialer: Bruk naturlige materialer som tre, stein og bomull for å skape en følelse av harmoni. Disse materialene kan bidra til å bringe naturen inn i hjemmet og skape en avslappende atmosfære.

 3. Riktig belysning: God belysning er viktig for å skape riktig atmosfære. Unngå sterkt, blendende lys, og velg heller mykere og varmere belysning. Bruk gjerne dimmere eller lyspærer med justerbar intensitet for å kunne tilpasse lyset etter behov.

 4. Ryddighet og enkelhet: Hold interiøret ryddig og enkelt. For mye rot kan føre til uro og stress. Prøv å ha god oppbevaring for å organisere tingene.

 5. Komfortable møbler: Myke sofaer, stoler med gode puter og en behagelig seng kan bidra til å skape et avslappende miljø. Kanskje en god stol som står å roper "sett deg ned å slapp av".

 6. Naturlige elementer: Dekorer med naturlige elementer som planter, blomster og steiner for å skape en forbindelse til naturen. Planter har også en positiv effekt på luftkvaliteten i hjemmet.

 7. Sanselige tekstiler: Bruk myke og behagelige tekstiler som gir en følelse av velvære. Vurdér å bruke naturlige materialer som lin eller bomull i gardiner, puter og sengetøy.

 8. Dempe lyder: Tenk på hvordan du kan dempe lyder i rommet. Du kan bruke tepper, gardiner eller akustiske materialer for å redusere støy fra omgivelsene.

 9. Lag små stilleben rundt i huset ditt som innbyr til noen sekunder med tilstedeværelse. Ditt favorittfat, en vase, en lysestake du har arvet, en skål du fikk i gave og en blomst som noen plukket til deg. Alt dette kan gi glede, om man ser etter de små tingene.


Vi trenger hvile for å produsere slik vi holder på i dagens samfunn. Du fortjener et rolig sted som innbyr til avslapping. Og du, det er helt greit å sette seg ned å slappe av litt.

For noen kan et minimalistisk design kan også bidra til å skape ro. Unngå overflødige dekorative elementer og velg heller få, men nøye utvalgte, stykker som virkelig betyr noe for deg. Maria Kondo er en av mange dyktig ryddere hvis du ønsker å inspireres til å lage det enkelt og ryddig rundt deg.


Det er svært individuelt hvordan vi opplever følelsen av avslapping og ro. Finn ut hva som funker for deg. Her har du noe som kan hjelpe på veien.


Lykke til med å skape et avslappende interiør i en hektisk hverdag.


My Moxie // GR


15 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page