top of page
  • Forfatterens bildeGrete Renate Asbjørnsen

Om du skal følge en trend, følg denne

Oppdatert: 2. jul. 2023

I 2023 har bærekraft vært en av de største trendene i interiør. Folk har fokus på materialer og produkter som varer og det liker vi. Vår oppussing og stadige handel av nytt interiør har definitivt en påvirkning på miljøet. Da er det spennende å se at det er trendy å tenke bærekraft i interiøret.


Måter man kan tenke bærekraft og miljø når man innreder ett hjem:

  • Gjenbruk og redesign: Bruk de tingene du har, gi dem en makeover eller redesign. Kan noe få nytt liv med maling og litt bakepulver? Det blir nemlig en sykt kul effekt på krukker og skåler. Det blir betong look og er også inn i 2023. Si JA til brukte skatter, som krakker, bilderammer og andre møbler. Behold det som det er eller gi det en liten makeover.

  • Velg med hjertet: Velg få men nøye utvalgte ting. Omgi deg kun med ting du er gla i og som gir deg noe. Om det er glede eller gode minner. Så lenge det betyr noe for deg.

  • Velg materialer som varer og holder seg lenge. Gjør litt undersøkelser før du velger interiør. Sjekk ut hvilke produkter som holder lenge.

  • Gi omsorg til tingene dine: Har man naturmaterialer må man også ta vare på det. Eikeplaten trenger omsorg, marmoren trenger omsorg. Ikke behandle hjemmet ditt som bruk og kast.

  • Velg produkter som er miljøvennlig og ikke gir avgasser til rommet. My Moxie produkter er laget i miljøvennlig materiale og inneholder ikke løsemidler

  • Velg lokale eller regionale produkter. Unngå å handle produkter som produseres i andre land, dette sparer utslipp og det gir sysselsetting i lokalmiljøet. Dette gjelder alt vi handler fra mat, ting og blomster etc.


Photo: Unsplash NordWood Themes
Photo: Unsplash NordWood Themes
Fem trender i 2023, som jeg tipper vil være populære i mange år

Bærekraftig design

En av de mest fremtredende trendene i 2023 er fokuset på bærekraftig design og materialer. Vi blir stadig mer bevisste på miljøpåvirkningen i vår valg, og dette gjelder også innen interiørdesign. Bærekraftige materialer som resirkulert tre, bambus, kork og resirkulert plast er nå i vinden. Du kan bruke disse materialene i alt fra møbler til gulvbelegg og til og med tekstiler som gardiner og puter. Ved å velge bærekraftige materialer kan du skape et hjem som er både stilfullt og miljøvennlig.Naturlige elementer

Ta naturen inn i hjemmet. Naturlige elementer som stein, tre og planter gir en følelse av ro og harmoni i rommet. Tenk på å bruke elementer av stein eller andre naturmaterialer i som dekorative detaljer. Tre kan brukes i alt fra gulv og møbler til veggpaneler og takbjelker. I tillegg kan du legge til grønne planter for å skape en forfriskende atmosfære og forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt.


Koselig minimalisme

Minimalisme har vært en populær trend de siste årene, og i 2023 tar den en koselig vending. Det handler om å skape et enkelt og ryddig utseende samtidig som man legger til varme og komfort. Bruk myke tekstiler som tepper, puter og gardiner for å gi rommet en koselig følelse. Velg nøytrale farger som grått, beige og varme jordtoner for å skape en avslappende atmosfære.


Minimalisme handler ikke om å bli kvitt alt, men heller om å ha få, men nøye utvalgte elementer som bringer glede og funksjonalitet til rommet.

Fargerike aksenter

Mens nøytrale farger dominerer i koselig minimalisme, ser vi også en trend med fargerike aksenter i 2023. Det kan være i form av en vegg med en dristig farge, fargerike møbler, detaljer eller kunstverk. Farger gir energi og personlighet til rommet, så ikke vær redd for å eksperimentere med dem. Finn de fargene som gir deg de gode følelsene du ønsker hjemmet ditt skal ha.


Personlighet

Personlighet i innredning er tilbakevendende trend og den trenden jeg liker best. Finn ut hvem du er og vis det i innredningen din. Liker du å ha det morsomt og gøy så ta inn litt av dette i interiøret ditt. Ikke vær redd for å vise hvem du er. Det finnes vel ikke noe bedre enn ett hjem som sier hvem som bor der.


Lek med farger, prøv deg frem og kjøp de litt rare detaljene som du faller for. Det er bare kult om det blir på din måte.

Var det noe inspirasjon å hente her? Del gjerne videre til andre venner som også tenker bærekraft i sin handel.


My Moxie // GR

19 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page